Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Güney Afrika'da STK Temsilcilerini Buluşturdu

Yazıcı-dostu sürüm

Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü, Güney Afrika’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini bir araya getirdi.

Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Sayın Elif Çomoglu Ülgen programa katılarak yaptığı konuşmada, Johannesburg Yunus Emre Enstitüsünün Güney Afrika’da yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını ifade ederek, Mübarek Ramazan ayı ve Kadir Gecesi vesilesiyle Yunus Emre Enstitüsü çatısı altında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Güney Afrika’da faaliyet gösteren STK temsilcileri, iş adamları, ve Türkler olarak bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Önümüzdeki bayramı şimdiden kutluyorum. Türkiye ve GÜney Afrika ilişkileri köklü ilişkiler, şu ana kadar da güçlü ve sorunsuz ilerliyor. Güçlü adımları önümüzdeki günlerde artırarak devam edeceğiz. Güney Afrika ile Türkiye ilişkilerini her alanda ısrarla sürdüreceğiz. Yunus Emre Enstitüsünün burada olması 1994 yılından itibaren başlayan ilişkilerimizin en önemli adımlarından biridir. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA) yakın zamanda Güney Afrika'da bir ofis açarak göreceğiz. Bu anlamda çalışmalarımız var. Bir arkadaşımızın ataması gerçekleşti yakın zaman sonra aramızda olacak” dedi.

 

Johannesburg Yunus Emre Ensitüsü direktörü ise ülkedeki faaliyetlerin 15 Mart 2017 tarihi itibari ile başlattıklarına işaret ederek, “Mübarek Ramazan bayramı ve Kadir Gecesi'nde Yunus Emre Enstitüsü çatısı altında Güney Afrika'da çalışmalarda bulunan Sivil toplum örgütü temsilcileriyle iftarda bir araya geldik. Yaklaşık 60 ülkede YEE olarak faaliyetlere bulunmaktayız. Güney Afrika Johannesburg YEE olarak 7 yaşından 74 yaşına kadar 41 öğrencimize Türkçe eğitimi vermekteyiz ve Turkiyemizi güvenilir kaynaklardan ve doğru bir sekilde tanıtmak icin çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İftara Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği çalışanları, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK), Güney Afrika Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği, Güney Afrika Milli Görüş, The House of Education, Hasene Derneği, Uluslararası Kardeşlik ve Barış ve Ahlak Derneği (UKBA) temsilcileri katıldı