“Türkoloji Yaz Okulu” Öğrencileri ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında Ankara Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HÜ TÖMER) eğitim alan Yaz Okulu öğrencileri, Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni gezdi.

YEE tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan; Türkiye'nin bilimsel varlığını uluslararası arenada tanıtan Türkiye Bilimsel ve Akademik İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında bilimsel geziler yapan öğrencilerin bugünkü durağı ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi oldu.

Türkiye’nin ilk Toplum ve Bilim Merkezi olma özelliğini taşıyan bilim yuvasında öğrenciler, açık hava müzesinin yanı sıra Klasik Otomobiller Sergisi, Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi ve Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.

10.000 metrekarelik alanda kurulu olan Açık Hava Sergi Alanı’nda, tarım aletleri, uçak ve lokomotif gibi büyük ölçekli nesnelerin yanı sıra Türk ve yerli birçok markadan oluşan klasik otomobilleri inceleme fırsatı bulan gençler, Klasik Otomobiller Sergisi’nde geçmişe küçük ve keyifli bir yolculuk yaptı.

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi ziyaretinin ardından öğrenciler, programlarına şehir turuyla devam etti. Öğleden önce aldıkları Türkçe derslerinden arta kalan zamanlarında bilimsel, kültürel ve tarihî gezilerle zenginleştirilen pek çok etkinliğe katılan öğrenciler, Türkiye’yi keşfetmeye devam ediyor.